Învăluiți de parfumul toamnei te invităm să ne aventurăm prin muzee etnografice, să descoperim locuri încărcate de istorie și să stăm la povești pe prispa conacului, unde odinioară era cuibul masonilor.

Plecare: București
Durata: 1 Zi
Data: 24 Septembrie
Încheiere inscrieri: 22 Septembrie
Data limită achitare avans: 22 Septembrie

Traseu: București → Golești→ Mioveni→ Ștefănești→ Valea Bălcească → București

După completarea formularului de înscriere veți primi un e-mail cu detalii despre încheierea rezervării. NU UITAȚI SĂ VERIFICAȚI ȘI ÎN FOLDERUL „SPAM” SAU „UPDATES”!

Dacă nu mai sunt locuri libere vă puteți înscrie pe lista de așteptare trimițând un e­mail cu numele și datele de contact la castlebreak.ro@gmail.com

Event Not Found!

Bucureşti – Golești – Mioveni – Ștefănești – Valea Bălcească ­– București

conac golesti

 Conacul Goleștilor

7:00 Plecare din Bucureşti

9:00 Sosire Golești, vizitarea Muzeului Etnografic și a Conacului Goleștilor.

La Golești vizităm singura construcție medievală laică fortificată din țară și facem o plimbare prin micuțul sat care înfățișează civilizația țărănească din secolul al XIX-lea din principalele zone viticole și pomicole ale țării.

11:00 Plecare din Golești

11:30 Sosire la Mioveni, vizităm Cula Racoviceanu.

În Cula Racoviceanu este amenajat un muzeu etnografic iar ghidul are fix 101 ani. Da , ai văzut bine și sperăm să fie la datorie să ne împărtășească din tainele muzeului dar și din poveștile sale tumultoase.

12:30 Plecare din Mioveni

13:00 Sosire la Ștefănești (Ag), vizităm Vila Florica și capela familiei Brătianu.

Familia Brătienilor are rădăcini de prin anul 1553 și din generație în generație au scris file în istoria neamului nostru. Un domeniu al lor îl vom explora și noi, este vorba despre Vila Florica sau “cuibul liberalilor”, mai multe detalii aflăm la fața locului.

14:30 Plecare de la Ștefănești

16:00 Sosire la Valea Bălcească, vizită la Conacul Nicolae Bălcescu

Povești pe prispa conacului, povești despre scriitori, istorie și masonerie, toate spuse cu mare tâlc, mai că nu ai mai pleca din cerdacul garnisit cu viță de vie înțesată cu struguri parfumați.

18:00 Plecare din Valea Bălcească

20:30 Sosire în București.

conacul balcescu -hoinariromani

 Conacul Băcescu din Valea Bălcească –Foto: Hoinari Români

Contribuția include:

Transport cu autocarul, ghid însoțitor, ghizi locali.

Contribuția nu include:

Taxele de acces la obiective, masa de prânz și alte cheltuieli personale.

Important:

În cazul în care grupul este mai mic de 35 de persoane, se percepe o taxă suplimentară de 30 RON/persoană. În cazul în care nu se întrunește numărul minim de participanți (30), turul poate fi anulat, comunicându-se celor înscriși cu cel puțin 10 zile înainte de data turului.

După completarea formularului de înscriere veți primi un e-mail cu detalii despre încheierea rezervării. NU UITAȚI SĂ VERIFICAȚI ȘI ÎN FOLDERUL „SPAM” SAU „UPDATES”!

Event Not Found!

Dacă nu mai sunt locuri vă puteți înscrie pe lista de așteptare trimițând un mail cu numele și datele de contact la castlebreak.ro@gmail.com